Woonhuis Park Zomerlust

Een nieuwbouw woning in Park Zomerlust. Rustig wonen langs een uitloper van de Amstel. Hier liet dan ook niet de locatie maar de bestaande woning de wensen over. Reden te meer voor onze opdrachtgever om deze mooie locatie te voorzien van een bijpassende woning.

Een uitdaging hierin is het uitdagende bestemmingsplan van het vakantie park. Het uiteindelijke ontwerp is dan ook een mooie samenkomst tussen het grootst mogelijke volume en een passende vormgeving. De mansarde (gebroken) kap draagt hier voor een groot deel aan bij welke samen met de dakkapel beeldbepalend zijn voor de woning. Zo is er boven ruimte voor twee ruime slaapkamers en een badkamer gecreëerd. Dit liet beneden voldoende ruimte voor een riante woonkamer, keuken en bijkeuken.

Met de hoofdfuncties volledig gericht op het water en het zuiden is ook in wooncomfort geen concessie gedaan. Op deze manier maakt de woning goed gebruik van het kavel.

Plaats: ZevenhovenOpdrachtgever: ParticulierFunctie: WonenOppervlakte: 155 m²Inhoud: 351 m³Start project: april 2015Oplevering: september 2016