UWTC Uithoorn

Een lokale vereniging met grote ambities. De Uithoorns wielervereniging UWTC kreeg wegens nieuwbouwplannen de kans zowel clubhuis als BMX baan volledig nieuw te bouwen. Door dit naast het bestaande wielerparcours te doen vallen alle activiteiten van de club samen op één terrein. Binnen deze verhuizing is AF gevraagd zorg te dragen voor het ontwerp en bouwkundige uitwerking van het clubhuis.

De drie verschillende afdelingen binnen de club maakten dit tot een interessante uitdaging. De uitkomst is een langgerekt clubhuis dat zowel binnen als buiten duidelijk onderscheid maakt tussen de verschillende functies. De verhoogde en transparante vormgeving van de kantine maakt dit tot een duidelijk openbare ruimte welke goed zicht geeft op de BMX baan en het wielerparcours. De centraal gelegen entree is goed te herkennen door zijn houten gevelbekleding die afsteekt tegen de donkere stenen. Aan de rechter zijde zijn de wat meer besloten functies te vinden als de kleedkamers, spinning- en vergaderruimte.

Om te voorzien in een grote wens van de club is er op het lagere gedeelte van het gebouw voorzien in een dakterras. De toegang bevind zich in het hart van het clubgebouw in de vorm van een riante trap. Mede dit maakt het tot een wezenlijk onderdeel wat vooral beter zicht geeft op het golvende terrein van de BMX baan.

Heeft u vragen over het UWTC clubhuis of een van onze diensten kunt u altijd even bellen.

Plaats: UithoornOpdrachtgever: UWTCFunctie: Sport/bijeenkomstOppervlakte: 300m²Inhoud: 1000m³Start project: mei 2016Oplevering: oktober 2017